skip to Main Content

L’esport al Col·legi La Salle Bonanova ja el trobem en els primers anys des de la fundació de l’Escola. Els Germans de La Salle varen ser els grans dinamitzadors de l’esport al col·legi com a eina cabdal de la formació integral dels alumnes. S’organitzaven activitats físiques diverses com curses de xanques, festivals de gimnàstica, exhibicions d’acrobàcies, excursionisme, sortides a la neu… Fins que la febre del futbol va arribar al nostre país, el primer terç del segle XX. A partir d’aquí, s’organitzen a l’escola equips de futbol i lliguetes internes entre les diferents classes del Col·legi. Més endavant apareix el bàsquet, a partir dels anys 20.

A partir dels anys 40, s’organitza l’esport extraescolar a través del front de joventuts i les respectives federacions esportives. Apareix l’hoquei sobre patins, l’handbol, el rugby, la gimnàstica esportiva, la pilota a mà, el tenis taula, l’equitació, l’esgrima, el vòlei i el tenis al nostre col·legi. Els Germans de La Salle dinamitzaven totes les activitats esportives del col·legi. Hi havia un germà responsable de cada esport. Puntualment, es varen contractar entrenadors especialistes d’aquells esports per a donar suport a la tasca formativa i esportiva que feien els Germans.

La Salle Bonanova va ser capdavantera en molts i variats esports. Diversos campionats d’Espanya de bàsquet, de futbol, d’hoquei patins, d’handbol, d’atletisme i de tenis figuren entre els grans èxits dels anys 50 i 60. En els campionats estatals que s’organitzaven a Madrid, el nostre col·legi va guanyar en diverses ocasions. S’ha de tenir en compte que aquests campionats s’organitzaven en moltes disciplines, s’anaven sumant els punts depenent de la classificació obtinguda i al final es determinava el campió d’Espanya.

A partir dels anys 70 s’organitzen a les escoles del país les primeres associacions de pares d’alumnes, fet que va introduir una sèrie de canvis en l’organització de l’esport extraescolar del col·legi.
Són els grans anys de la secció de bàsquet i la d’hoquei patins. L’equip sènior de bàsquet estava competint a la primera divisió “B” nacional. Finalment, va aconseguir pujar a la màxima divisió de bàsquet estatal la temporada 1981-1982. Aquell any van passar pel Poliesportiu el Barça, el Madrid, La Penya, l’Estudiantes… Es va fer un paper molt digne, però malauradament no es va poder mantenir la categoria.

L’hoquei patins va aconseguir el seu somni d’arribar a jugar a la primera divisió nacional espanyola la temporada 1980-1981. Els partits a la pista Sant Jordi són molt recordats per la gran afició que es congregava cada dissabte. Durant alguns anys l’equip va aconseguir mantenir la categoria.

El futbol és l’esport més antic que es practica a l’escola. Milers d’alumnes l’han practicat durant aquests anys. Cap als anys 80, l’equip amateur del col·legi estava entre la segona i la tercera regional. Els partits que es jugaven diumenge al matí portaven molt de públic a l’estadi.

L’handbol en aquells anys estava jugant a primera categoria Catalana. Aquesta categoria, a nivell estatal, era la 3a divisió. L’equip sempre va estar lluitant, durant aquells anys, per la part mitja-alta de la classificació. Es jugaven els partits al Poliesportiu i a la Pista de Sant Salvador. A partir dels anys 80, la dinamització de l’esport és compartida entre alguns Germans que segueixen dinamitzant alguns esports i tècnics qualificats amb alguns nois joves, antics alumnes que començaran a fer d’entrenadors dels diversos equips.

L’any 1982 arriben les primeres nenes a l’escola. El col·legi obre l’oferta a l’esport femení: és el naixement del bàsquet femení, el judo per noies, el patinatge i la gimnàstica rítmica. El bàsquet femení arrela aviat al Col·legi. En pocs anys s’aconsegueix tenir des de la categoria benjamí fins a la sènior, amb grans resultats en campionats de Catalunya i de Barcelona.

Finalment, el 8 de juny de 1983 l’escola creu convenient organitzar l’esport fora de l’horari escolar del col·legi en un Club. Els fundadors del Club Esportiu La Salle Bonanova són, els Germans de La Salle, l’Associació de Pares i l’Associació Bonanova d’Antics Alumnes. El Club, amb estatuts i reglament de règim intern propis, fa possible l’organització de l’esport fins a dia d’avui.

Pel que fa als esports individuals, la secció de judo tenia el seu espai al quart pis de l’edifici central. Sempre hem fet competicions a nivell intern i puntualment trobades amb altres escoles. El màxim nombre de practicants de la secció va ser de 80 persones als anys 90. La secció de patinatge ha donat moltes campiones al Col·legi dins de les competicions del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Ha estat una secció amb alts i baixos quant al nombre de practicants, però sempre ha mantingut un bon nivell esportiu de competició.

La gimnàstica rítmica va arribar a l’Escola dins de l’horari d’activitats escolars. Es va decidir obrir un grup de nenes que fessin l’activitat dins del Club. Al principi eren 10 o 12 nenes i no competien. La progressió ha estat molt bona, ja que hem arrivat a tenir més de 50 nenes federades, aconseguint grans èxits a nivell de competició individual i a nivell de conjunts. Diversos campionats de Barcelona ho avalen.

A partir dels anys 90 i fins a l’actualitat, el nostre Club ha mantingut els esports col·lectius tradicionals del nostre Col·legi: futbol, bàsquet, hoquei patins, vòlei i handbol. Com a esports individuals tenim la gimnàstica rítmica i el patinatge artístic.

 

Back To Top
Abrir chat
Hola!
Gràcies per contactar amb el Club Esportiu La Salle Bonanova!
En què podem ajudar-te?

Hola!
Gracias por contactar con el Club Esportiu La Salle Bonanova!
¿En qué podemos ayudarte?
X