skip to Main Content
A Semis Del Campionat D’Europa!

A Semis del Campionat d’Europa!

Després d’una molt bona primera fase, victòria davant la potentíssima Sèrbia en els quarts de final de l’Eurobasket!

El darrer compromís de la temporada del Sènior B de bàsquet ja ha estat un èxit passi el que passi d’ara endavant. La fase de grups ha estat dura i difícil i els quarts de final també, però el resultat final ha estat molt favorable i La Salle Bonanova, en representació d’Espanya, ja està a les semifinals del Campionat d’Europa +45. És el moment més important de l’Eurobasket per què ara es tracta de lluitar per aconseguir medalla.

La fase de grups ha estat complicada i ha tingut de tot. La pitjor notícia ha estat la recaiguda de Francesc Pujol, que després de 4 minuts en pista va veure com el genoll li fallava de nou. I aquesta lesió se suma a la del pivot Rafa Álvarez, un puntal de l’equip, i a la del base Lorenzo Castilla, que es va trencar la mà. Per sort, la conducció del joc ha estat en bones mans. Marc Rufino, amb una actuació extraordinària en el partit decisiu de la primera fase davant Gran Bretanya, Emilio Callejo, amb un molt bon balanç defensa-atac, i el sempre fiable i intel·ligent Lluís Biosca, han marcat el ritme dels partits. Marc Alcaraz ha col·laborat amb un bon tir exterior i el backcourt ha funcionat correctament.


L’èxit ha estat clarament en el joc com a col·lectiu. L’energia i els punts de Natxo Cardoner, la fantasia de Marco Palmero, l’extrema efectivitat de Gorka Guillén, la saviessa de Luis Doussinague i la galàctica visió de joc de Xavi López han estat fonamentals per què el joc coral estès per sobre de tot. Jordi Mirada, amb la seva intensitat i classe, i Pere Cerdà, amb la seva màgia, han permès que el coach Gabriel Díaz-Morera, amb l’ajuda d’Andrea Bassani, tingui el luxe de fer canvis seguits en les posicions de 3 i 4 sense que el nivell baixi en cap moment.
I dins de la zona, destaquen dos gegants d’aquest esport, no solament en l’aspecte físic. Eduardo Malo de Molina es desgasta en cada partit fins a l’extenuació. En el partit definitiu davant els britànics va anar per terra, va fer infinits bloquejos i va agafar 11 rebots en un partit per recordar. I el gran Pepón Artiles es va posar l’equip a l’esquena i va fer un recital meravellós en defensa i en atac: 14 punts, 10 rebots i 5 assistències. El partit va ser d’una intensitat absoluta. Marc Rufino va anotar 18 punts i, junt amb BioscaCallejo, va deixar en 10 punts l’estrella rival, Damon Cooper. Aquest era el camí a seguir per intentar un repte gairebé impossible: passar a semifinals guanyant la potent Sèrbia. Però els jugadors de La Salle Bonanova no sabien que es tractava d’una tasca impossible i van donar la sorpresa.

El partit va ser molt emocionant i la clau de la victòria va ser la implicació de tot l’equip en defensa. Djordje Atlogic, el màxim anotador serbi, va ser aturat i va acabar desballestat amb cinc faltes, igual que el gegant Bojan Gicic. En atac, el líder va ser un cop més Pepón Artiles, qui va anotar 19 punts i va fer un partit memorable on va mostrar una àmplia gamma de recursos: rebots, triples, tirs en suspensió, tirs lliures i intimidació defensiva. Natxo, amb 13 punts, i Gorka, amb 12, van destacar també en la part ofensiva. En defensa, tots a una, però el Mestre Xavi López, descomunal, els hi va tancar als serbis el camí a la cistella amb 4 taps per la història. Ara toca esperar rival per les semifinals.

Aquest bonic somni continua!!!!

Back To Top
Abrir chat
Hola!
Gràcies per contactar amb el Club Esportiu La Salle Bonanova!
En què podem ajudar-te?

Hola!
Gracias por contactar con el Club Esportiu La Salle Bonanova!
¿En qué podemos ayudarte?
X